Четвъртък, 7 Декември 2023

Нова заповед на здравния министър: Пазарите затварят единствено между 17 и 19 април

Нова заповед на здравния министър: Пазарите затварят единствено между 17 и 19 април
Публикация   14:43     15 Апр, 2020 /     Текст и снимка: Румен НИКОЛАЕВ   /     892

Клиентите на голяма верига се редят чинно на количка разстояние навън, вътре се струпват без дистанция помежду си

   В резултат на създадената добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси в периода от 13.04.2020 г. до 15.04.2020 г., за което показателни са извършените проверки, министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която разрешава функционирането им и на 16-ти април (Велики Четвъртък), съобщават от пресцентъра на ресорното министерство.

   Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-и (Разпети петък) до 19-и април (Великден), включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки.

   В същото време напливът за пазаруване в големите вериги в Русе не стихва. Акцент.БГ след 15 минутно чакане на опашка извън хипермаркета бе допуснат с всички останали клиенти. Струпването на едно място на влезлите от близо дузина стана факт, след като всички те започнаха за избират продукти от гондолите и касетите за плодове и зеленчуци.

   Жена от информацията гръмогласно призова охраната да реагира, тъй като забеляза, че камерата на Акцент.БГ снима. Младежът се опита да покаже стикер на входа "Забранено снимането", но такъв нямаше. Последваха разправии със служителка, която от повече от 3 метра разстояние си показа баджа, на който нямаше надпис "управител". Жената ревностно бранеше тезата, че обектът е частен, че няма право в него да се снима. В изблик на повече емоция дори реши, че освен защитния шлем, необходимо е и дасе носи и маска /като от вица за милиционера, който освен карта, си купил и билет за рейса, за всеки случай/.

   На въпрос на "Акцент БГ" до РЗИ дали може да се снима в обект при констатирано нарушение на заповедта на здравния министър оттам отговориха, че в подобни случаи гражданите да сигнализират веднага и есип на Здравната инспекция при констатиран случай може и да затвори обекта.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha