Четвъртък, 30 Май 2024

Б. Борисов: Внасяме законопроект за замразяване на депутатските заплати

Б. Борисов: Внасяме законопроект за замразяване на депутатските заплати
Публикация   09:19     03 Апр, 2020 /     akcent.bg   /     1408

Днес внасяме законопроект за замразяване на депутатските заплати. Това съобщи днес на пресконференция на Медицинския съвет премиерът Борисов. Заплатите на народните представители да бъдат на нивата към четвъртото тримесечие на 2019 г., т.е към края на декември .

   Аз съм абсолютен популист. Така Борисов отговори на журналистически въпрос дали се чувства популист, след като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви снощи подобно действие за популизъм.

  Няма никого да хвърлям и да експерментирам, както се предлага младите да излязат и да ходят на работа, заяви Борисов. Ако професорът стои зад титлата си, да излезе и да каже кои да излязат и кои да умрат.

    Ако ген. Мутафчийски в два- три последователни дни ми докладва, че намаляват болните, то веднага ще разпоредя мерките да бъдат съкратени.

     Дарили сме 100 хил. лв от партийната субсидия. Всичко ще раздадем, нека дойде този момент да раздаваме, заяви Бойко Борисов. Да дарим сега половината, после три четвърти да дарим и накрая без заплати да останем, продължи развълнувано премиерът, след като му бе поставен въпрос ще бъдат ли увеличени заплатите на депутатите, както съобщи вчера председателката на Народното събрание Цвета Караянчева ...

    Жертвам се, рискувам, вземам решения всеки ден, продължи Бойко Борисов. Той уточни, че вчера му е бил направен втори тест за коронавирус. "Ще си го платя аз. Ей сега ще дойде професорът да му дам парите", иронично добави Борисов и се обърна към журналистите: "Ставате дребнави вече".

  По повод слагането на маски Борисов е категоричен, че най-малко, ако си болен, маската ще предпази другите. Той съобщи още, че е възложил производството на 2 млн. маски, които ще бъдат раздадени безвъзмездно.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още