Днес е : Четвъртък, 26 Ноември 2020

След два дни предупреждения- вече и в Русе двама са глобени с по 5 000 лева

Публикация 30 Mar, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Издадени са и над 100 предупредителни протокола за неспазване на заповедта на здравния министър. От утре дронове ще следят за реда във Вилната зона

  Двама русенци са глобени заради неспазване на Заповедта на зравния министър с по 5000 лева. Това съобщи днес на брифинг кметът Пенчо Милков. През двата почивни дни патрули от полиция и служители на КООРС са обикаляли града и са предупреждавали гражданите да не се събират на едно място.

  Днес направените актове са на двама души в района на ж.к. "Чародейка. Над 100 са и издадените предупредителни протоколи.

  Апелирам за съмосъзнание на гражданите, призова кметът Милков. Полицаите и общинските служители не са пазванти, да вардят всеки.  Вече екипите са три и съблюдават за реда в гробищния парк Басарбово, в центъра на града, Парка на младежта и при Кея.

  Санкцията е 5000 лева и е фиксирана в заповедта на здравния министър, подчерта още Милков. Вече е изградено още едно КПП. Предстои с общински средства да бъдат възстановени за ползване и двете стационарни КПП-та на изходите за София и за Варна. След намеса на кмета на пропусквателните пунктове полицаите вече се сменят на 2 часа, като е подсигурена храна за по два пъти на ден, каза още Милков.

  До момента по сметка на Община Русе са постъпили дарения от 2000 евро от фирма, няколко по 500 лева, а днес и 10 000 от друга голяма фирма.

  От утре и дронове със съдействието на Русенския университет ще облитат и ще пазят вилните зони от мародери.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама