Днес е : Вторник, 24 Ноември 2020

Бюджетът не е големият портфейл на големия бял баща

Публикация 24 Mar, 2020 / akcent.bg

С данъците трябва да се внимава много, не трябва да приемаме бюджета като големия черен портфейл на големия бял баща, това са нашите пари.

   Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" вицепремиерът Томислав Дончев, който продължи да лансира тезите на премиера Бойко Борисов от вчера за позицията на правителството в сегашната криза - да не се харчи много в първите дни на кризата и че ако се налага още, ще се даде. Сравни всичките искания за подкрепа от държавата с това все едно при двуседмичен преход в планината да си изядеш храната още първия ден.
   Ако не внасяме пари вътре, няма как да харчим. Държавата е в позиция сега да се лишава от резерви, които е натрупала, обяви Дончев.
 

Ние не знаем колко ще продължи извънредното положение, нито знаем какви ще са размерите на стопанската криза, обобщи Дончев. Отхвърли като работещи в полза на потребителите тези, че ако временно се намали размерът на ДДС например, това ще свали цените, защото практиката в други държави показала, че не е така.

  Няма невъзможни неща, все пак заключи той и призова да не "разглобяваме държавата на десетия ден от кризата".
   Той отчете и положителни ефекти като това, че в други времена не е била налице такава благотворителност и солидарност в България. Освен това въвеждането на дистанционно обучение на учениците щяло да отнеме години и милиони, а сега се случило за седмица.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама