Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Проф. Белоев организира първи онлайн Ректорски съвет " с 26 ръководители чрез една платформа

Публикация 24 Mar, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Преподаватели и студенти работят, ваканция няма, бе категоричен ректорът на Русенския университет. Извънредната ситуация се удължава до 12 април

   Русенският университет проведе днес преди обед първия си онлайн Ректорски съвет. Участие в него взеха общо 26 души- зам. ректори, декани, ръководители на филиали.

  Ето и какво каза ректорът на университета чл-кор. проф.  Белоев на колегите си в началото на видеовръзката.

Започнахме седмица, която е неприсъствена и за нас, преподавателите.

  Без излишна паника, мобилизирани, ние се пренастройваме непрекъснато, както пренастройваме и учебния процес.

 Пренастройваме и системите на управление сравнително бързо и адекватно.

 Пренастройваме и учебния процес.

  Четири факултета водят учебен процес с платформи. Може да се поддържа контакт със студентите с вайбър, скайп, по е-поща. По този начин се възлагат и изпращат задачи на студентите,  връщат ги и ги оценяват.

  Университетът е затворен и работи с минимум служители.  Всички сгради са дезинфекцирани.

   Учебният процес е в режим на онлайн обучение на студентите. От подадената информация става ясно, че над 95 на сто от групите са обхванати в онлайн обучение и не съм убеден, че друг университет може да се похвали в този си вид.

  И преподаватели, и служители, и двете групи, изпълняваме конкретни задачи  от дома.

Условията, които са създадени от Центъра за иновационни и образователни технологии и Центъра за дистанционно обучение позволиха да надградим за много кратко време над 100 курса, качени на една от платформите.  Задачата ни е до 1-2 седмици да достигнем 100 процента обезпеченост с дистанционно обучение според учебните планове по всички учебни дисциплини.

  До момента се проведоха две обучения с над 200 участници.

 В това време проведохме и инициатива за изработване на 3D предпазни шлемове. Тя срещна широк медиен интерес и в национален план. Вече за изработката им са включени 10 3D принтера.

  Днес показахме нова инициатива- за 3D принтиране на зъбни колела.

  Смятам, че всяка една ситуация наред с минусите си има и плюсове. За нас това е възможността да агитираме онлайн абитуриенти от региона за новата учебна година.

    Като обобщение може да кажа, че нито преподавателите от Русенският университет , нито студентите са във ваканция. Ние провеждаме обучение според учебния план. Поставят се задачи, извършва се контрол. Това заяви проф. Белоев пред Акцент.БГ

   След разговор с просветния министър Красимир Вълчев късно снощи, извънредната ситуация се удължава до 12 април, каза още Белоев

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама