Днес е : Сряда, 24 Февруари 2021

Кметът Милков впечатлен от първото си посещение в ДИЗ Тегра в ТМ технолоджи

Публикация 26 Jan, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Видяното като технологични възможности и перспективи за развитие му вдъхна оптимизъм за развитието на Русе и региона

    Желанието ни е да опознаем много добре общината, хората, бизнеса, всички кътчета на нашия град. Това каза на директора на компанията "ТМ Технолоджи" Виктор Петров при посещението на фирмата в петък кметът Пенчо Милков заедно със зам. кмета Димитър Недев .

  Кметът бе впечатлен след двучасовата си обиколка из цеховете сериозните инвестиции във уникални високотехнологични машини, перспективите за развитие на компанията в областта на машиностроенето, производството на детайли за корабостроенето. Бяха обсъдени и тенденциите и реалните възможности за възобновяване на работата на структуроопределящи за региона производства и фирми, което би довело и до съживяване на икономическия потенциал на Русе.

   ТМ Технолоджи АД е инициатор за създаването и действието вече на професионален център, където повишават квалификацията си  по специалности на други фирми на територията на индустриалната зона.

  В различните производствени зони кметът Милков и зам. кметът Недев бяха посрещани от млади ръководители, което също бе оценено като гаранция за развитие на производства на територията на община Русе.

. Милков се запозна с възможностите на Дунавска индустриална зона ТЕГРА, която със собствен финансов ресурс поддържа инфраструктурата. Кметът бе впечатлен от факта, че тук работят над 2000 души в 46 фирми и имат оборот около 2 млрд лева. Тези цифри реално правят промишлената зона още едно населено място в Общината.

  Милков чу и за проблемите, свързани с нерешеният проблем с пречиствателна станция на територията, както и обсъжданият вариант такава да бъде изградена съвместно и с Мартен.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама