Днес е : Четвъртък, 28 Януари 2021

Борисов подчинил Нинова на своята воля, според Евгений Дайнов

Публикация 27 Dec, 2019 / akcent.bg

Повечето политици в България не разбират от политика, те разбират от схеми, смята политологът

    В момента малко се подменя олигархическата групичка – тази година Валентин Златев изхвръкна, влезе Домусчиев, сега като гледаме май и Васил Божков ще изхвъркне и ще влезе някой друг. Но в крайна сметка най-стабилното място, в което нелегитимно се е събрала властта ми изглежда прокуратурата. Това заяви пред bTV политологът Евгений Дайнов.

Повечето политици в България не разбират от политика, те разбират от схеми, смята политологът Евгений Дайнов. БСП била превзета отвътре. Политиците ни са контролирани, по мнението му.В България политиката е на смъртно легло, каза той. Власт без граждански контрол безчинства. Единственото разделение на властите, което виждаме, е между президента и премиера, посочи Дайнов.

   Властта се е събрала и никъде нямало разделение на властите, по мнението му. Бойко Борисов подчини Корнелия Нинова и БСП на своята воля, изтъкна той. БСП е най-верният съюзник на Борисов, според него. Лидерът на БСП била опозиция на "дърлене", но не и на алтернативни политики.

   Отстраняването на Цветан Цветанов бил част от процес в ГЕРБ. Борисов не е цялата власт, той има парче от властта, смята той. Властта изтекла от партията на Борисов като според него властта ще се концентрира в прокуратурата.

   Не очаквам Цветанов сега да направи партия, прогнозира Евгени Дайнов.

   

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама