Понеделник, 2 Октомври 2023

Ремонт на пътища и съоръжения за 65 млн. лв. предвижда Пътно управление Русе през 2020 г.

Ремонт на пътища и съоръжения за 65 млн. лв. предвижда Пътно управление Русе през 2020 г.
Публикация   15:34     16 Дек, 2019 /     akcent.bg   /     3044

Средствата ще станат ясни след приемане на финансовата рамка на АПИ

   На заседание на Областния съвет за развитие беше представена годишната инвестиционна програма на Областното пътно управление за ремонт и поддържане на републиканската пътна инфраструктура на територията на региона. Общо предвидените ремонти на питаща и на инфраструктурата в региона са за 65 млн. лева. Какво точно ще получи финансиране ще стане ясно след приемане на финансовата рамка на АПИ, каза Росен Русев за Акцент.БГ от Окръжно пътно управление

   Акцент в нея е поставен върху рехабилитацията и провеждането на основни ремонти на цели пътища или участъци от тях през предстоящата 2020-та година.

   От посочената информация стана ясно, че към момента се уточняват детайли и се очаква осигуряване на финансиране за приключването на ремонта на участъка от „Мидата“ до разклона за Борово по път I-5 Русе – Велико Търново.

    Предвижда се и стартиране на ремонта на пътя между Русе и Кубрат, за който има изготвен проект и дори вече е избран изпълнител.

За ремонт са предвидени Червена вода- Семерджиево- Ветово, Русе- Пиргово- Мечка, Пет кладенци Борово и 8 км. от пътя Сливо поле- Борисово- Черешево.

   В инвестиционната програма е заложено още ремонт и възстановяване на стоманобетонните пътни панели и другите конструктивни елементи, полагане на нови асфалтови пластове, както и подмяна на ограничителните системи на Дунав мост. Емблематичният Дъгов мост и Гредовия също предстои да бъде ремонтирани при наличието на средства.

   През новата година се очаква да бъдат ремонтирани и пътни участъци от второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на областта.

До сряда губернатора на Русе ще изпрати писмо до Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ и до министъра на регионалното развитие и благоустройството, с което ще подкрепи представената инвестиционна програма.Коментари

  •     Илиев 

    Да започнеш ремонт на водопреносната мрежа през декември,означава дебела липса от несъобразяване с ъс сезоните условия.Нещо което може да се приеме като действия от неуки управници на съответната община.

  •     Mollov.123@abb.bg 

    За Голямо Враново не пише никъде значи така ще си остане цялото село в калл след проекта сега цялото село е в кал ужасно състояние ааа освен това тези 65 милиона от колко ръце ще минат

  •     Гергин Талибанов 

    20120 се надявам бойко да среже лентата !!! О спех

Коментирай

   captcha