Днес е : Четвъртък, 26 Ноември 2020

В Бръшлен почетоха Св. Николай Чудотворец

Публикация 06 Dec, 2019 / akcent.bg

   Областният управител на област Русе Галин Григоров присъства на днешната литургия, посветена на Никулден, която беше отслужена от отец Марин Попниколов в православния храм в село Бръшлен.

   Той поздрави присъстващите и им пожела преди всичко смирение и мъдрост. „Бъдете единни! Съхранявайте и предавайте българската памет и традиции! Бъдете достойни потомци на предците ни! Нека Свети Николай Чудотворец бди над Вас и Ви закриля!“ добави още Григоров.

   По традиция от 2015-та година на всички миряни по време на службата, както и на потребителите на услугата домашен социален патронаж беше раздаден курбан. Инициатор на идеята и съответно дарител на курбана е председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов.

   Сред официалните гости бяха още кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, председателят на Общинския съвет Илиян Иванов, както и общински съветници.

   Припомняме, че в миналото населеното място е било дом за много рибари, а самият отец Марин Попниколов първоначално е служил именно в Бръшлен също като своя баща.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама