Днес е : Петък, 3 Юли 2020

За безпринципността и ловенето на мишки....

Публикация 17 Nov, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Главният прокурор- черен или бял? Важното е да лови мишки.

Лявата Татяна Дончева при дясната Елеонора Николова? Важното е да лови мишки…

Избор на председател на ОбС в Русе- безпринципна ли бе подкрепата за кандидата на ВМРО от 28-те общински съветници, представляващи различни политически партии, коалиции, сдружения…

  Основният отговор, който вероятно биха дали, е, че ще работят честно и открито в интерес на русенци и на града.

  Със сигурност вече се е сформирало мнозинство, което би подкрепяло инициативите на новия кмет в законодателната област. Но не е достатъчно ясно на какво почива заявената подкрепа, за да бъде тя и трайна, и явна.

  Безпринципността като че ли вече е понятие, наравно използвано и прието равнодушно от избирателите.

  Със сигурност е едно - гласоподавателите еволюират и не са безгръбначни, а някой  от много високо или по- малко високо масто ще направи избора вместо тях.Оказа се че и раздаваните пари не дадоха очакваните резултати.

  Доказателство за това е и фактът, че заради задължителното гласуване 7 от общинските съветници предпочетоха да не гласуват за нито един от двамата предложени кандидати.

  А какво тогава по-нормално и ясно решение за избора на кмет от 100 000 души, които предпочетоха да не отидат до урните.

  Явно принципът за безпринципност може да е актуален и да е на мода, но определено има читави избиратели, които не искат да дадат своя глас за нещо, което се конструира в движение, конюктурно, със съмнителни ползи за тях.

  Нормално е да се даде време и на новия кмет, и на новосформирания общински съвет да покажат не само намерения, но и конкретни действия.

  Само така ще стане ясно как ще се случват нещата занапред. И кой ще има право да изразява удовлетворение от направения избор, или да съди старейшините, които трудно може да разберем какво изповядват. Дали има значение - червени или сини са и дали ще се ловят мишки…

   Едно е ясно- властта е сладка хапка. Остава да видим и този път- за кого?

 

Коментари

Монев  
11:14:54 / 2019-11-18

Николова,Дончева,М.Капон,ако те олицетворяват трите животинчета,като знаем че са се пръкнали от едно и също котило,трудно,да не кажа никога,не ще се намери котка която може да ги излови.

Реклама

Реклама