Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

Георги Марков: Позор е загубата на изборите и то с такъв резултат в този символ на демокрацията -Русе

Публикация 09 Nov, 2019 / akcent.bg

   Груба грешка на ГЕРБ- да дадеш Русе на БСП на датата 3 ноември, на 30-та годишнина от СДС е груба политическа грешка.Това заяви Георги Марков в предаването на НоваТВ "Събуди се".

   Разбирам, че сте нова партия, че не сте участвали в битката за комунизъм или демокрация.

  Ама като не знаете- питайте коя е тази дата…. Русенки освиркваха Гриша Филипов….

  Защо го сменяте този кмет, бе?

 В ГЕРБ нещата ги решава Борисов и когато му говорят и го подвеждат, да бъдат така добри и добре да обмислят нещата. А като не знаят- да питат.

   Позор е загубата на изборите  и то с такъв резултат в този символ на демокрацията -Русе.

-------------------

   През 1990 г. Георги Марков  за пръв път става партиен член – на Демократическата партия и като мажоритарен кандидат на СДС става депутат във Великото народно събрание. Победител е в първи тур в 197 избирателен район София – ж.к. Люлин. Става зам. предсетател на Демократическата партия с председател Стефан Савов.

   Негова е идеята за гладна стачка на 39-те депутати на СДС, напуснали ВНС. В основата на успеха при първата победа на СДС на 13 октомври 1991 г. Любимец на сините митинги обикаля страната заедно със Стоян Ганев, Венци Димитров, Сашо Йорданов, Стефан Савов, Елка Константинова, Йордан Василев, Златка Русева и Едвин Сугарев. Следва спечелване на кметски избори във всички големи градове от СДС. Организира рок концерт „Мавзолеят“ на 15 май 1992 г. заедно с актьора Тодор Колев, след което той е запален символично. От там излиза прозвището му „рок-депутат“. Негови са фразите „Избори до дупка“ и „Син седесарски шут“. Напуска политиката след като става член на Конституционния съд. Завръща се в нея през 2005 г. като председател на партия „Ред, законност и справедливост“. Явява се на президентските избори срещу президента Първанов. Обявява се за „единствения автентичен седесар“ сред кандидатите. Класира четвърти, което води до доброволна оставка като председател на РЗС, подадена в края на м. ноември.

През 2013 г. по повод „Костинбродската афера“ става консултант на ГЕРБ, а по покана на Борисов прес 2017 г. става депутат на партията от 24-ти избирателен район София от гражданската квота.

Коментари

Ангелов  
18:04:16 / 2019-11-15

Г-н Марков,на знаменитата за Вас дата 03 ноември свързани със СДС,друга трибуквена абревиатура БСП,не чака ПП-ГЕРБ да й "даде" както Вие казвате Русе,тя просто си го взе. Областният "координатор" Пл. Нунев,предприе разместване на фигурите в общинската организация,сменяйки председателя на организацията г-н Стоилов,най успешният кмет на Русе за последните тридесет години,с един занаятчия,познат само на най близкото си обкръжение.Предложи за кандидат кмет на ПП-ГЕРБ-Русе една даскалица,която през цялата предизборна кампания,така и не разбра,че не е в партията и обкръжението на г-н Ковачки,а в партията на г-н Борисов.Сгромолясването на управляващата партия в Русе е жестоко,затова виновният "кадровик",трябва да бъде отстранен от всички длъжности свързани с нея!

Свързани новини

Реклама

Реклама