Днес е : Събота, 30 Май 2020

Валентин Атанасов встъпи официално в новия си втори кметски мандат

Публикация 08 Nov, 2019 / akcent.bg

Председател на Об. съвет е преизбран Илиян Иванов

    „Предстоят Ви четири години, в които ще трябва да докажете на жителите на община Сливо поле, че те са направили правилния избор! Призовавам Ви да работите заедно и в диалог, защото хората вярват и разчитат на Вас, че ще вземете най-правилните решения за просперитета на общината! Успех!“ каза областният управител Галин Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове днес на тържествената сесия в Слево поле.

    Той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Борислав Жечев, както и на неговия екип за професионализма и прозрачността при организирането и провеждането на местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

   В местния парламент влизат общо 17 общински съветници, като 10 от тях са от ПП ГЕРБ, 4-ма от ПП Движение за права и свободи и 3-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

     Единствено на територията на община Сливо поле всички кметове бяха избрани още на първи тур, като избирателната активност на 27-ми октомври е била 57.5%. За кмет на община Сливо поле беше преизбран Валентин Атанасов от ПП ГЕРБ.   Негов заместник и през новия мандат ще бъде Михаил Чиликов.

   Повечето  кметства от общината  ще бъдат управлявани от кметове от ПП ГЕРБ, в Стамболово, Кошарна и Юделник- ДСС, а в Борисово за кмет е избран Иван Михов от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

    По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Пенка Петкова.

    След проведено гласуване с 14 гласа "ЗА" за председател на Общинския съвет беше избран Илиян Иванов.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама