Днес е : Събота, 30 Май 2020

Ученици заеха ръководните места в Русенския университет в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“

Публикация 07 Nov, 2019 / akcent.bg

     Днес, 7 ноември (четвъртък), Русенският университет за първи път се включи в инициативата “Мениджър за един ден” на JA Bulgaria (Джуниър Ачийвмънт България), която цели да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години.

    Ректор на Русенския университет беше Ния Неделчева от МГ “Баба Тонка”, заместник ректор по Интернационализация и комуникационна политика - Георги Петров от МГ “Баба Тонка”,  заместник- ректор по Научноизследователската дейност - Ана-Мария Богданова от МГ “Баба Тонка”, декан на факултет „Бизнес и мениджмънт“ - Виктор Дяков от МГ “Баба Тонка” и декан на факултет „Природни науки и образование“ - Али Махмудов от ПГИУ „Елиас Канети”.

     Учениците бяха посрещнати в заседателната зала на Ректората, където на обща оперативка научиха повече за университета, който им предстоеше да ръководят. Още тогава разбраха, че поверената им институция има съществена роля за развитието на Северна България и целия Дунавски регион.

      Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев въведе Ния Неделчева в работата на ректор на Русенския университет, разказвайки ú, че опитът му в тази област е вече богат. Академичната общност му поверява управлението на университета в мандатите 2007-2011г. и 2011-2015г., и от 20.02.2018г. до настоящия момент. Наскоро проф. Белоев обяви кандидатурата си за мандат 2019-2023г. на предстоящите избори за ректор в университета. Той обясни, че това е работа, която е високо отговорна, силно натоварена и изискваща много високи компетенции. По време на изпълнението на ежедневните ангажименти беше обсъдена предстоящата 74-годишнина на университета - празничната програма и поканите за официалните гости. Планирана беше среща за уточняване на детайлите около новата сграда на Русенския университет, която ще бъде разположена до Корпус 2.

     Проф. Диана Антонова - заместник-ректор по Научноизследователската дейност отстъпи мястото си на Ана-Мария Богданова от МГ “Баба Тонка”. Бяха проведени работни срещи и се обсъди състоялата се наскоро 58-ма Научна конференция на Русенския университет  и Съюза на учените – Русе : „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето - II“.

     Заместник-ректорът по Интернационализация и комуникационна политика проф. Юлиана Попова запозна Георги Петров с различните направления на работа в ресора. След това, Георги трябваше да проведе час със студенти. В натоварената програма беше включено и връчването на сертификати на ученици от Държавния теоретичен лицей в Букурещ, които успешно преминаха курс по български език в Русенския университет.

     Доц. Александър Петков, декан на факултет „Бизнес и мениджмънт“ ангажира Виктор Дяков с организирането на факултетен съвет. Али Махмудов, който заемаше мястото на доц. Десислава Атанасова - декан на факултет „Природни науки и образование“ пък трябваше да напише работно писмо до ръководителите на всички катедри във факултета.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама