Днес е : Петък, 29 Май 2020

Запалени стърнища отново в Румънско осмърдяха Русе

Публикация 05 Nov, 2019 / akcent.bg

    Областният управител на област Русе Галин Григоров осъществи контакт с кмета на община Малу Еужен Шоава.

   Поводът е получени сигнали от граждани за задимяване, забелязано на северния бряг на река на Дунав на територията на Румъния.

   От проведените разговори беше установено, че отново става дума за запалени стърнища – този път в землището на споменатата по-горе община.

   Кметът на общината е поел ангажимент да бъде изпратена пожарогасителна техника в района на пожара, както и да бъдат предприети и други мерки за навременното овладяване на ситуацията.

   Осъществена беше връзка и с Окръжния инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“ в Гюргево, като от тяхна страна ще бъдат съгласувани съвместни действия и оказана помощ с допълнителна техника в случай на необходимост.

   Към момента димният облак е само на територията на Румъния, което беше потвърдено и от служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Според тях, имайки предвид посоката на вятъра, няма опасност от задимяване и превишаване на допустимите норми на чистотата на въздуха в Русе.

   Институциите от българска и румънска страна продължават да са в постоянен контакт и при необходимост са в готовност да предприемат допълнителни действия.

 

Коментари

читател  
15:52:14 / 2019-11-06

Поправи го това заглавие най-после, Румене. Правилно си се махнал от учителската професия. Явно си загубил знания и усет за правопис.

Още Новини

Реклама

Реклама