Днес е : Четвъртък, 1 Декември 2022

Е. Николова: Вече са купувани гласове в Селеметя, в "Родина" и част от "Чародейка"

Публикация 23 Sep, 2019 / текст и снимки: Румен Николаев

Кандидатът за кмет, подкрепен от СДС и 6 други партии ще готви управленска програма заедно с общинските съветници след изборите

 

  Кандидатът за кмет на Русе Елеонора Николова, издигната от Гражданска инициатива и подпрепена от СДС и още 6 партии, днес се регистрира в ОИК.

   Ето какво сподели тя пред медиите след регистрацията: 

  Програмата за управление е готова, но ще я обява по-късно. Ще представим нашата визия, а аз ще посоча основните приоритети.  Управленската програма ще се прави след изборите заедно с Общинския съвет.

   Кандидатурята ми е издигната от Гражданска инициатива. Винаги съм се възприемала като мажоритарен, а не като партиен участник. Местните избори винаги имат много висок мажоритарен елемент- кой е насреща им, какви възможности има, как се е доказал в живота..

    Елеонора Николова отказа да сподели приоритети от Програмата си с аргумента, че не желае отсега да бъде преписвана. В един по-късен момент ще имаме специална кръгла маса, където ще обявим нашето виждане за развитие на града. Моята идея е ” Русе- 21-ви век”, защото се намираме в края на 20-ти.

     На въпрос на Акцент.БГ как ще мотивира повече русенци да излязат да гласуват Николова обясни, че ще постигне това с много срещи. Всеки един гражданин трябва да разбере, че неговият вот е важен най-малко заради това, че да противостои на купените гласове.

   Вече се знае, че в Селеметя гласовете са купени, в Родина и част от Чародейките. Това е направено още преди месец, за да не бъде свързано с изборите.  Ще съобщя имената им и в прокуратурата и да видим дали тя ще се осмели да започне производство. Защото всички избори са свързани с този грозен момент, но осъдените за това се броят на пръстите на едната ръка.

   Знаем, кои са купували, знаем, през кои са извършени тези покупко-продажби. Гражданите ако искат Русе да се развива добре, като съвременен град, трябва да излязат и да гласуват, призова Елеонора Николова.Тя повтори, че би участвала в дебат с останалите кандидати за кметския стол.

    Водач на листата, която ще бъде регистрирана

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама