Днес е : Неделя, 27 Септември 2020

Защо не подкрепям "Да изчистим България"? ... и то ЗАЕДНО?

Публикация 15 Sep, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

... или за ЕДИН ден?

   Не разбирам нещо. По-скоро нищо.

  Инициативата "Да изчистим България заедно", или "Да изчистим България" за един ден на една частна телевизия защо придоби такива колосални за държавичката ни размери?

  В началото и аз като всички се ентусиазирах, обикалях, отразявах, участвах...

  Но после видях как и в тази иначе благородна екоинициатива се промъкнаха и нечисти PR действия. При областния управител Стефко Бурджиев администрацията чистеше с най-големия замърсител на въздуха по него време- "Монтюпе".

    За почистването на териториите всички граждани на Русе и на страната плащат налози, които се усвояват от определени фирми. Тези фирми не се ползват с народната любов предвид качеството на тяхната работа и сериозните пари, които усвояват.

  И най-вече в сегашната ситуация- в страната ни влизат боклуци от Европа, от изгарянето на които със сигурност гражданите нямат грам полза, а и начина им на изгаряне буди съмнения за екологията.

  Не зная кой нормален човек чисти дома си еднократно в годината, или двора на къщата си.

  Ако инициативата стане традиция, на някакъв определен интервал от време, няма лошо. И ако за събраните тонове боклуци участниците получат някакъв финансов стимул, не чак такъв като на фирмите от сметосъбирането, но все пак някакъв, няма лошо.

  Общината или да чисти срещу не малката такса Смет, или да я намали и хората да се грижат за междублоковите пространства и терените, които населяват и посещават.

   Просто някак си другото излиза като Ленински съботник, но в отсъствието на Ленин.

  Защото има и по-атрактивни предложения- Да изчистим общинския съвет!, Да изчистим Парламента!... 

   Това някак си по-го разбирам.

Коментари

Румен  
08:56:52 / 2019-09-18

Ние като цяло нямаме културата да пазим чистота и да спазваме някои елементарни норми.Всекидневно се хвърлят фасове и хартийки от пътуващи коли,от пепеходци в града , от фирми и граждани отпадъци от ремонт на нерегламентирани места.Същото е положението и в паркове и градини.Затова за мен тези кампании са по скоро някакъв пиар и отчитане на някаква дейност.

Evelina Гаврилова  
14:20:58 / 2019-09-16

Русе, за жалост, е град, където замърсяването на жизнената среда остава БЕЗНАКАЗАНО- както за индустриалните замърсители, така и за индивидуалните. Масово по улици, паркове и градинки се хвърлят боклуци, майки водят децата си и сеят опаковки от закуски по тротоара, по пейките седят индивиди, плюят купища кюспе от семки, хвърлят купища угарки, други трошат и пейките, и лампите. И в наскоро реставрираната скулптурна композиция над чешмичката в Парка главата на женската фигура беше откъртена.Не за един ден, всеки ден да ходиш и събираш боклуците, няма как да бъде чисто при толкова многобройни вандали и вандалчета. От нашите данъци се плащат всички тези неща, плюс заплатите на полицията, както и автомобилите-патрулки. Няма нито един санкциониран нарушител на обществения ред!!! Липсата на санкции е основната причина за масовото цапане, трошене, поругаване на нашата жизнена среда.Това следствие от управлението на града ни, толериращо всички нарушения на буквално всички нива. Няма случайни неща и демагогията с мероприятията-еднодневки не върши работа.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама