Днес е : Вторник, 11 Август 2020

БЦП МСП - Русе прави промоция за 20 дестинации с цел развитие на селския туризъм

Публикация 10 Sep, 2019 / akcent.bg

Проектът е на обща стойност 306 237.24 евро и се изпълнява за срок от 14 месеца.

   Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе изготвя туристически пътеводител, фотоалбум и кратки промоционални клипове за села от областите Русе и Гюргево, създадени съвместено с Асоциация Конгресно и посетителско бюро Източен Дунав от Гюргево, Румъния.

  Пътеводителят предоставя полезна информация, представяйки 20-те дестинации,избрани във връзка с потенциален интерес за посещение, тематични туристически пътеки, описание на традиционните продукти, които могат да се срещнат само в съответния регион, и по-практически насоки, като места за настаняване и възможности за хранене.

  Фотоалбумът съдържа 100 снимки от 20-те промотирани села, представени в уникален формат: като отделни пощенски картички, които могат да бъдат откъснати от албума и да се използват като такива.

  Двата промоционални продукта ще послужат като инструменти за популяризиране на богатото природно и културно разнообразие на района Русе – Гюргево чрез преживявания и услуги, налични в селските общности от областта.

   Двадесетте български и румънски села вече се популяризират и чрез заснетите кратки видеоклипове, както и статии в медиите, които представят културното и природното богатство, специфично за всяко селои които правят съответното село дестинация за практикуване на селски туризъм. Форматът на отделните видеа включва след представянето на всяко румънско село, предложение за пътека, която да го свърже с едно от българските села, промотирани по проекта. Съответно всяко видео, което представя българско село, включва и предложение за пътека, която води към едно от румънските села, промотирани по проекта.

   Видеоклиповете и статиите за българските села сапубликувани онлайн на www.thesite.bgи https://bsc.smebg.net/tourism/, като предстои да бъдат качени и на разработващия се уебсайтна проектRTD Giurgiu-Ruse.

   Проектът е на обща стойност 306 237.24 евро и се изпълнява за срок от 14 месеца.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама