Днес е : Понеделник, 27 Март 2023

Галин Григоров е номинацията на ВМРО за кмет на Русе

Публикация 05 Sep, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Искрен Веселинов: Григоров е консенсусната фигура, с която ще стигнем до победа

   Областният управител на област Русе Галин Григоров е номинацията на ВМРО за кмет на Русе. Окончателното решение е взето вчера и днес на нарочна пресконференция бе съобщено официално.

   Може да се каже, че в публичното пространство имената на Григоров и на Искрен Веселинов се редуваха пред последните дни непрекъснато, като ту- единият, ту другият бяха обявявани за окончателен избор.

  И за Искрен Веселинов, и за Галин Григоров се посочваха плюсове и минуси /каквито всеки има/. Но изказване на баш воеводата, председателят на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов преди дни подведе голяма част от аудиторията и макар неофициално, публиката заживя с името на Веселинов като кандидата на ВМРО за кмет на Русе.

  Като предимства за Григоров се изтъкват консенсусната му личност, умелото справяне с работата си като областен управител, относително скромното му публично лично присъствие и липсата на „черни точни” . Категорични сме, че с кандидатурата на Галин ще можем  успешно да се преборим и да стигнем до кметския стол. Григоров е натрупал достатъчно житейски, професионален и административен опит, който ще му бъде полезен в работата като бъдещ кмет.

  За  Искрен Веселинов явно е надделяло становището, че в последния парламент се вписва много добре и публичните му изяви са с доста висока оценка.

  Все още не е ясно десните в Русе каква позиция ще заемат и дали ще имат свои кандидати за кметове. По думите на общинският председател на СДС и член на НИС Станимир Станчев какво ще е тяхното решение и кого ще издигнат да кмет ще стане ясно след празниците. Бившият кмет Елеонора Николова все още не е взела окончателно решение. До 15 септември и "Демотратична България" ще обяват свой кандидат. Водени са разговори, както вече Акцент.БГ при евентуална кандидатура на ВМРО за подкрепа, но тази ситуация не е обсъждана.

  В подкрепа на кандидатурата на местната организация, утвърдена и на национално ниво се изказа зам. председателят на Об. съвет и общински съвет от гражданската квота на ВМРО Нино Крушева. За мен Галин Григором може да се обише като отговорен, достоен, справедлив, честен и трудолюбив. Общинският председател Иво Пазарджиев също изрази своята лична подкрепа и удовлетворение от издигането на кандидатурата на Григоров.Като областен управител нямах възможност да реализирам много от положителните идеи предвид ограничените правомощия, но смятам, че ако бъда избран за кмет, това ще се случи.

   За мен всяко едно участие в предизборните кампании е усещане за гражданска активност и отговорност, заяви пред Акцент.БГ Григоров. В момента, след като стана ясна номинацията ми, не изпитвам някаква  особена разлика по отношение на това усещане. Приемам отговорността, че трябва да се сложи край на противопоставянето в града и всички заедно да работим и да направим Общината едно добро място за живеене, независимо дали става въпрос за центъра на града, за кварталите или за малките населени места.

   До края на другата седмица ще бъде обявена и листата на кандидатите за общински съветници, където гражданската квота е вече наситена с доста предложения, каза Искрен Веселинов. Разговорите с други палитически сили ще продължат.

 

     Галин Григоров роден на 17 март 1969 г.  Магистър е по мениджмънт на търговската дейност от СА „Д. Ценов” – Свищов. От 31 май е назначен за областен управител на област Русе. Преди това е работил е експерт „Финансови и стопански операции“ в частна фирма. Григоров бе общински съветник в Общински съвет - Русе и председател на групата на "Патриотите, ВМРО и Глас народен" и областен координатор на ВМРО - Русе. 

   Григоров е семеен, с едно дете.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама