Днес е : Събота, 6 Юни 2020

Мая Манолова ще обяви кандидатурата си за кмет на 4 септември

Публикация 01 Sep, 2019 / akcent.bg

Тя ще бъде издигната от инициативен комитет

   Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за София. Омбудсманът ще обяви кандидатурата си за кмет на 4 септември, информира Дарик.

   Тя ще бъде издигната не от БСП, а от инициативен комитет. Софийската организация на соцпартията е в готовност да подкрепи Манолова и да го обяви официално на своята конференция след това.  

   Според източници от "Позитано 20" разговорите с омбудсмана са водени от председателя на БСП-София Калоян Паргов, а Корнелия Нинова нямала никакво отношение към процедурата.

   Нинова обаче нямала нищо против БСП да подкрепи Мая Манолова и от сега е изразила готовност при евентуална победа социалистите да работят с нея. Самата Манолова все още мълчи за окончателното си решение, но вече публикува отчет за дейността си като омбудсман за изминалите 4 години.

   Очаква се омбудсманът да излезе в неплатен отпуск за кампанията. По закон Манолова не е длъжна да напусне поста на обществен защитник, докато не бъде избрана на новата длъжност.

   Кандидатурата на омбудсмана няма да бъде утвърдена на предстоящия пленум на БСП във вторник, когато ще се гласуват първите стотина номинации на червените. Манолова ще бъде одобрена на следващото заседание на Националния съвет на партията около средата на септември.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама