Днес е : Вторник, 2 Юни 2020

След съюз със СДС Борисов прогнозира подли избори в София заради Манолова

Публикация 27 Aug, 2019 / akcent.bg

   ГЕРБ и СДС обявиха днес, че ще се явят заедно и на местните избори. За решението, което е подкрепено от рамково политическо споразумение, бе съобщено в 11-минутно лайвстрийм видео на официалната фейсбук страница на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

   Излъчването бе от централата на ГЕРБ малко след 9 часа тази сутрин, а журналисти не бяха поканени на събитието. На него присъстваха партийните председатели Бойко Борисов и Румен Христов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, която е и зам.-председател на ГЕРБ, както и още двама партийци.

   В изявлението си Бойко Борисов даде знак, че ГЕРБ отново иска да управлява София, и призова да се разграничи направеното от популизма. Засега официално не е обявено, че Йорданка Фандъкова, която е кмет от ГЕРБ от 2009 г., ще се кандидатира за нов мандат, но тя вече е в кампания. Днес тя обяви само, че "обединението между старата и новата десница е отговор срещу войнстващия популизъм" и заявка на желанието да продължат промяната в българските общини.

  По-късно на пресконференция в общината Фандъкова каза, че като вземе решение, ще го обяви максимално публично и ще покани всички журналисти.

         Атака срещу БСП

  След като изброи какво е направила ГЕРБ в столицата през последните години - "колко чиста е София", "парковете - нямаше един шадраван", "часове се чакаше на Горубляне на светофара","под София изградихме нов град - над 60 километра метро, нови автобуси, трамваи", "няма безработица", "най-големите индустриални мощности са тук", "училища, детски градини", "от тука до Стара Загора си го представете - модерни водопроводи", Бойко Борисов нападна БСП, която планира да подкрепи очакваната кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, зад която се предвижда да застане инициативен комитет.

  "На всичко това (направеното от ГЕРБ - бел авт.) се противопоставя един действително популизъм и опит буквално да се излъжат хората, че ще има промяна. Тя промяната няма да я има и няма какво да променят, ние помним какво беше", заяви Бойко Борисов. Той каза, че като се търси, винаги може да се намери кусур и ГЕРБ има още какво да направи в столицата.

   Лидерът на ГЕРБ прогнозира, че изборите ще са подли. "Специално за София мисля, че ще бъдат много подли тези избори. И те ще бъдат подли не заради друго, а вече за установената практика да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат, за който впоследствие да говорят - ако е успешен, че е техният кандидат; ако е неуспешен - да бягат като дявол от тамян и да казват "Ние само го подкрепихме". Какво значи да имаш претенция да си алтернатива и да нямаш кандидат?", каза той и призова левицата да издигне партиен кандидат за кмет на София.

   "Всички, които се предлагат да управляват общините - да е ясно кой стои зад тях", каза от своя страна Йорданка Фандъкова.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама