Днес е : Неделя, 15 Декември 2019

Радан Кънев: Сидеров е хюмне, мекере, ибрикчия само като политик

Публикация 14 Aug, 2019 / akcent.bg

Евродепутатът от "Демократична България" заяви, че не е обиждал лидера на "Атака" в лично качество

    "Каквото и да се каже, е малко. Никога, никога българин не е обиждал така България, народа ни, нацията ни, наследството ни. Никое мекере, хюмне, предател и ибрикчия не го е правил. И затова Сидеров не заслужава тези думи. Много са му".

   Това написа Радан Кънев във фейсбук преди година и половина, коментирайки медийни изяви на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

   Тези думи на Кънев са дали повод на Сидеров да го съди с иск за 15 хил. лв. За иска съобщи самия Кънев на профила си във Фейсбук.

   В отговор до районния съд в София на исковата молба на Сидеров Кънев изтъква, че не е обидил Сидеров лично. А изразите му са били употребени само и единствено като критика на негови политически тези.

   "Умишлено съм използвал груби изрази, които - независимо от буквалната си етимология - обичайно са асоциирани с непатриотично и услужливо към чужди влияния обществено поведение", казва Кънев.

               И допълва:

   "Нито целта, нито съдържанието на публикувания от мен текст е да обидя лично ищеца или да го наклеветя. Текстът е изцяло ориентиран към политически тези, изразени от ищеца". 

   Кънев посочва и точните думи на Сидеров, които са предизвикали неговия коментар:

   "В средата на XIX в. няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император...", каза Сидеров пред БНТ.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама