Днес е : Събота, 24 Юли 2021

„Гергана” привлича с природа, спокойствие, сигурност и …. вкусна храна

Публикация 29 Jul, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Все повече стават гостите, които се връщат отново заради природните дадености и доброто обслужване, споделя мениджърът Галина Никова

 Галина Никова- генерален мениджър на хотелите „Гергана”,  „Славуна” и „Мура”   в курортен комплекс "Албена". Завършила е МИО – ИУ -Варна, след това магистратура в същия университет. В "Албена работи от 2001 година. Започва като администратор в хотел „Орхидея”- горна зона. След  това е назначена за управител на хотелите „Мура”- 5 години и „Славуна” – 7  години. През 2017 година става мениджър на хотелски комплекс „Гергана”. Знае се, че е доста труден обект, защото е 4 звезди и изискванията на гостите са по-големи.

   Макар и да не се води клубен хотел, голяма част от гостите са германци. От тях 70 на сто са гости за повече от 7-8 години.

  • С какво „Гергана” привлича туристите, независимо откъде са?

На първо място, това е локацията. Хотелът се намира между природния резерват и морето, там, където „Гората и морето се сливат”…

Друго предимство е ограничението на движението. От хотел „Мура” до „Гергана” е пешеходна зона- не се допускат автомобили, откъдето няма и шум, и замърсяване на въздуха. Тук всеки се чувства превъзходно, ако търси спокойствие, зеленина и тишина.

Обслужването на гостите също прави предпочитан комплекса…

  • Обслужването- то обаче е проблем навсякъде, и в комплекса, и като цяла в туристическия бранш. Как е решен тук в момента?

В хотела 80 на сто от персонала е постоянен. Докато в ресторанта има едно добро постоянно професионално ядро, докато сервитьорите са млади хора и се сменят.

-  Храната е особено важна за хората, които търсят и разчитат на 4-те звезди на „Гергана”. Удовлетворяват ли се различните вкусове на гостите?

 В курортния комплекс има единни стандарти по отношение на качеството на храната, независимо в кой хотел са настанени гостите.  40 на сто от плодовете и зеленчуците, идват от собствено производство, телешкото месо от породата .., Вече предлагаме и от нашата превъзходна сливова ракия.

  Главният кулинар свежда задачите на своите главни готвачи да съставят меню за всеки ресторант, където работят. То се сменя на всеки две седмици.

  Във вторник  правим вечер на българската кухня, а в петък- уникална морска. Юли и август гостите на „Гергана” предпочитат и се редят на опашки, за да вземат от приготвените на барбекю на дървени въглища пред тях различни видове охладени меса, средиземноморска риба и зеленчуци.

  •  Кое впечатлява гостите в ресторанта най-много?

   Атракция за гостите е тиганът на терасата за шоу кукинг, на който се прави паста.

   Но най-атрактивни и разбира се, достатъчно сладки, за да се харесват на малки и големи, са френските десерти. Френски са, защото се траспортират  от Франция замразени. Тук си има технология на размразяване- на обяд и за вечеря предлагаме лимонови торти, тарти с шоколад, ябълкови тарти. Наистина са нещо уникално.

  • Какъв е капацитетът на ресторанта, колко хора се хранят тук?

В ресторанта на „Гергана” се хранят освен гостите на хотела, така също и част от тези на „Славуна”. Тук работят професионалисти, които успяват да накарат гостите да се връщат при нас и заради добре приготвената храна…. Колкото и да са различни вкусовите предпочитания на хората по принцип.

  • Прави впечатление, че много от гостите са млади семейства или пък баба, дядо и внуче, или цели фамилии?

 Около 90 на сто от гостите са семейства. Тук идват главно заради спокойствието и сигурността. Това го изпитвам и аз, когато децата ми идват тук.

  • Скучаят ли гостите на „Гергана” предвид ангажираността си с малки деца?

  През деня и вечерта има 6- дневна анимационна програма. Тази година предлагаме и жива музика- популярни групи и изпълнители пеят и свирят пред гостите. Скоро тук бе Ралица Грудева от „Гласът на България”.

   Анимацията на басейна на „Гергана” е за „Мура”, „Славуна” и „Гергана”.

  • Вижда се вечер, че новите студия светят вечер, т.е. и те са ангажирани?

  Да, и то на 100 процента. Може да се каже, че и 28-те нови студия са уникални, изпипани до най-малкия детайл. Обзавеждането е френско. Независимо от по-високата цена, ценителите на лукса на тук.

  Всъщност, хотел „Гергана” до 15 септември е напълно ангажиран и няма свободни места.  Но пък през септември хотелът се пълни с германци.

   Така че въпреки тежкия сезон за туризма в страната тази година, „Гергана” остана харесвана и предпочитана от традиционни и нови гости, изрази задоволството си Галина Никова.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама