Днес е : Понеделник, 27 Януари 2020

Държавата пуска след 10 дни приложение за проверка за изтекли лични данни

Публикация 19 Jul, 2019 / akcent.bg

   Националната агенция за приходите ще пусне скоро сайт и приложение, в които всеки ще може да провери дали личните му данни са станали публично достояние при нерегламентираното източване на информация от агенцията. Това се казва в съобщение на НАП от днес. Това от няколко дни може да се направи и на сайта Биволъ.

   Това е една от мерките, договорени на среща между ръководителите на приходната агенция и Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). Според председателя на КЗЛД Венцислав Караджов проверката ще може да стане факт след около 10 дни.

  Предстои комисията да започне производство в НАП, след като е била уведомена за нарушение на сигурността на личните данни. От агенцията са декларирали готовността си да съдействат изцяло на КЗЛД за изясняване на всички обстоятелства на среща на ръководствата на двете ведомства.

   На срещата са били дискутирани следващите стъпки, които трябва да предприеме приходната агенция, като е било съобщено, че скоро НАП ще подготви и пусне в сайта си приложение, чрез което гражданите да проверят дали техни лични данни са станали публично достояние.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама