Днес е : Неделя, 19 Януари 2020

Ритмите на аржентинско танго ще огласят сцената на фестивала "Фолклор без граници" в Добрич

Публикация 13 Jul, 2019 / akcent.bg

    Ритмите на аржентинско танго ще огласят откритата сцена на фестивала "Фолклор без граници" в Добрич, чието 18-о издание ще се състои в дните 22-24 юли, съобщават от общината за форума. Събитието е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов и е в партньорство с българската секция на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства /CIOFF/.

    Аржентинският ансамбъл "Сантяго дел Естеро", гастролирал на много световни сцени, е носител и на престижни отличия. Неговите музиканти и танцьорки ще се изявят на площад "Свобода".

    За фестивала идва и грузинският ансамбъл "Болнели", който ще демонстрира уникална техника в танца - след скок мъжете се приземяват върху прегънатите фаланги на пръстите на краката. Сред екзотичните танцьори са и фолклористите от египетската провинция Сохаг, които ще покажат традициите на древното изкуство, претворени в съвременни хореографии.

    Във фестивалния афиш са и фолклорни групи от Панама, Колумбия, Източен Тимор, Башкирия. Фолклорният ансамбъл "Добротица", в който танцуват над 90 деца, както и детската танцова школа "Хорце" от Добрич, ще представят фолклорното наследство от различни етнографски области в страната, посочват от общината.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама