Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Валери Симеонов: В България политиката язди бизнеса

Публикация 11 Jul, 2019 / akcent.bg

   Постоянно в обществото се насажда тезата, че бизнесът ще яхне политическия живот чрез подставени партии, на които ще плаща да защитават неговите интереси. В България не е така, тук политиката язди бизнеса." Тази теза изрази в сутрешния блок на БНТ лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов. "Най-силните фигури са икономическите субекти", смята той.

   Симеонов определи като "формална промяна" отстраняването на лидера на "Атака" Волен Сидеров от председателския пост на парламентарната група на "Обединени патриоти". "Става въпрос за една формална промяна, която финализира един процес, който продължава вече две години. Реално няма съвместен общ живот в групата. Нормално и естествено беше да се опитаме да направим някакво оздравяване, да имаме общи позиции, с общи законопроекти, така че да направим тази група действаща парламентарна сила", каза Симеонов.

  Начело на парламентарната група на "Обединените патриоти" застават Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО, а "Атака" остава без ръководни постове в групата. Сидеров определи смяната като нарушение на коалиционното споразумение.

   "Надявам се следващия вторник "Атака" да са си взели поука и да дойдат на заседанието. Затова вчера научиха от председателя на Народното събрание за случилото се - просто на заседанието нямаше никой от тях", каза Симеонов и добави, че не се е чувал с Волен Сидеров след решението.

   "Истината е, че има сериозни проблеми. Те са показателни не само от отделните изявления, основно на лидера на "Атака", но и това, че много често в зала по един и същ законопроект, по един и същ въпрос се гласува противоречиво. Тази група, за съжаление не работи. Ще изнеса един факт, тъй като г-н Сидеров ни предизвиква. Направихме една справка за присъствието и гласуванията му в зала - до 14 февруари той е присъствал в пленарна зала 4% от времето на заседания", каза Симеонов.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама