Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Цветанов дойде на конгрес на ГЕРБ. Отстраниха го, той мълчи

Публикация 07 Jul, 2019 / akcent.bg

25 минути след началото оставката му бе гласувана. С 10 "против" и 11 "въздържал се"

   Националното събрание на ГЕРБ отстрани Цветан Цветанов от всички заемани от него партийни постове с 1046 гласа за, 10 против и 11 въздържали се. Цвета Караянчева и Тодор Тодоров бяха избрани единодушно за членове на Изпълнителната комисия по предложение на премиера и лидер на партията Бойко Борисов. Други предложения нямаше. Румяна Бъчварова беше освободена като член на изпълкома на ГЕРБ заради назначаването й за посланик в Израел. Конгресът на ГЕРБ реши още да бъде създадена етична комисия, която да следи поведението на всеки партиен член.

   "Може би за мен е, така, най-труден ден, но това е животът. Цветанов си остава партиен член, ще си работи в първичната партийна организация. Да не я коментираме повече тая тема, много е болезнена", каза Борисов във връзка с отстраняването на Цветанов от зам.-председателското място в ГЕРБ.

   "Очакваше се много голям драматизъм, но ГЕРБ се оказа много дисциплинирана партия", допълни той.

   "Представяте ли си колко би било забавно сега да кажа: оттеглям точката за Цветанов, той си остава, няма да си дава оставката, каквото направиха в БСП. Просто искам да видите разликата в партиите, щото нашто е отговорно решение. И надали всеки, който си е вдигнал ръката за отстраняването на Цветанов, му е било добре след толкова години съвместна работ Но животът е динамичен, всичко се променя, и това, което се очаква от нас, е да се променяме също. Който може, разбира се. Който не може - времето го изхвърля", каза още Борисов.

   "Искам към Изпълнителната комисия да има една комисия по етика от много чисти, морални хора и когато получаваме сигнали, първо ние да си ги проверяваме, а после службите, МВР и прокуратурата", обясни лидерът на ГЕРБ€

   "Първо ние за себе си да знаем – ако ще се говори за къщи за гости или че някой взел минералната вода – първо ние да проверим дали е верно", обясни той.

   Борисов препоръча на своите да си огледат внимателно кандидатите за местните избори.

  "На миналия конгрес ви говорих за сини и червени лампички – вие не ме разбрахте. Не ме разбраха и тия с къщите за гости", посочи Борисов.

   Той предложи да има диференцирана ставка за членски внос в партията и тези, които заемат по-високи длъжности, благодарение на това, че са били в листите на ГЕРБ, да плащат повече.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама