Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

"Маркет линкс": Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, a БСП - Нинова

Публикация 27 Jun, 2019 / akcent.bg

   Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа от тази за собствената му партия – ГЕРБ. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова пък през последните месеци има по-ниско доверие от оглавяваната от нея БСП.

        Това показват резултатите от съвместното национално представително проучване на бТВ и “Маркет линкс”, проведено сред 1001 пълнолетни българи в периода 11-19 юни по метода на пряко лично интервю.

         При Нинова разделянето на личния от партийния рейтинг започва с излизането на БСП от парламента, като ножицата се разтваря от вътрешните противоречия и оттеглянето на оставката, обясни Добромир Живков от "Маркет линкс".

          В същото време, ако ГЕРБ понасяше тежък удар с "Апартаментгейт" през април и май и дори проучванията показваха преднина за БСП, то скандалът с имотите на властта на практика не нанася щети на личния рейтинг на Бойко Борисов. Според "Маркет линкс" така премиерът е <em>"успял буквално да обърне политическия тренд в страната".

   "Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява – и да управлява със здрава ръка", коментира Живков.

        След евровота електораланата подкрепа за основните партии се запазва на сходни нива, посочват от агенцията.

         Според проучването при избори днес ГЕРБ би взела 30,6% от гласовете, БСП – 28,9 на сто, ДПС – 8%, "Обединени патриоти" – 6 на сто. "Демократична България" все още има шанс за представителство в Народното събрание с 5,3%, а "Воля" е на ръба с 3,3%

    "Евроизборите не доведоха до успокояване на социалното напрежение, което се трупа от около година",</em> подчерта обаче Добромир Живков.

       Добави, че огромна част от българите смятат, че страната не се развива в правилната посока – песимистите са два пъти повече от оптимиститите.

Коментари

Димов  
10:30:28 / 2019-07-05

От няколко години забелязваме сериозно напрежение вътре в столетницата.Всеки ден четем за рокади,които даже изплюват някои досегашни фактори в националното ръководство на БСП на "Позитано".20.Засегнато е основното ядро на организацията, действие което от своя страна вещае много нови трусове,не дай Боже пагубни за т. нар. опозиция в НС. Фразата на г-н Борисов след избори независимо какви е следната:"За пореден път,бих БСП"! Има голяма опасност, след днешните процеси които текат в социалистическата партия,г-н Борисов един ден да каже,няма какво да бия,защото няма какво!

Свързани новини

Реклама

Реклама