Днес е : Събота, 6 Юни 2020

По пет пълни шестици по биология и математика

Публикация 22 Jun, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Резултати от 2-ри ДЗИ по избираем предмет

   Най-висок успех на зрелостния изпит по математика са показали от СУПНЕ „Фридрих Шилер” . Това сочи справка на образователното министерство, предоставена по искане на Акцент.БГ

  Резултатът от 5,37 е със 7 стотни по-висок от този на МГ „Баба Тонка”. За отбелязване е, че явилите се на изпит са най-много- 54 от общо 85.

На трето място по среден резултат е СУЕЕ „Св.Св. Кирил и Методий”- 4,29

   В Топ 6 са още ПГ ЕЕ „Апостол Арнаудов” /4,26/, АЕГ „Гео Милев” /4,11/ и СУ „Васил Левски” /4,06/.

На зрелостния изпит по английски език с най-висок резултат са МГ „Баба Тонка”- 5,27. На второ място с успех 5.19 са АЕГ „Гео Милев”. Тук са и май-много явилите се на изпита- 88.

  Със среден успех 5.00 е СУЕЕ и е на трето място. Само с 4 стотни по-нисък резултат имат 10-те зрелостницици от „Панайот Волов”- Бяла.

История и цивилизация- тук явилите се на изпит са общо 19. Най-висок успех има СУ „Христо Ботев”, СУ „Св.Св. Кирил и Методий”- Две могили и СУЕЕ - Русе

По биология и здравно образование най-добре са се представили от МГ „Баба Тонка”- 5,37. Втори среден успех имат зрелостниците от СУЕЕ, следвани от СУ”Васил Левски”. Най-много явилите се на този изпит са от ПГРКК - 46.

География- Най-висок резултат са постигнали от СУ „Васил Левски”- 4,84, следвани от СУЕЕ и ПГ ИУ „Елиас Канети”. Най-много явилите се на този изпит са от ПГСС „К.А. Тимирязев”- 26- Две могили.

Философски цикъл-  Най-много явилите се по този предмет са от ПГИУ „Елиас Канети”- 46. Най-висок резултат има МГ „Баба Тонка”- 5,71. Следват СУПНЕ „Фридрих Шилер” и ПГ по туризъм.

   По пет пълни шестици има по биология и по математика, а по английски са три.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама