Днес е : Вторник, 24 Септември 2019

Ив Сен Лоран: Маракеш ме научи на цветовете

Публикация 08 Jun, 2019 / akcent.bg

 
   40-годишната история на уникалния стил YSL може да бъде разгледана в новооткрития музей на модния гуру в Маракеш

   Наричат Маракеш "Розовият град". Той е микс от цветове, аромати, екзотика, мистерия, но на първо място магия. Мястото е източник на вдъхновение от времето на бербеите до днес. Място, увековечило и творчеството на гениaлния Ив Сен Лоран.

   Тук през октомври след тригодишна работа отвори врати новият musée YVES SAINT LAURENT marrakech.
В непосредствена близост до неговото пожизнено място и неспирен източник на вдъхновение Jardin Majorelle, е разположен новият музей. Четиридесетгодишната история на уникалния стил YSL, която пренаписва света на модата през XX век, може да бъде разгледана тук.

   Музеят е трибют, който е реализиран под вещото ръководство на дългогодишен партньор и спътник в живота на модния гуру - Пиер Берже.
   Фасадата на сградата е проектирана от архитектите на Studio KO, която е покрита с тухли, наподобяващи вътък - нишки, които се преплитат в основата на тъкане.

    Микс между класицизъм и кубизъм, в съчетание с марокански мотиви е стилът на арабския музей и, разбира се, издържан в характерния розов цвят за Маракеш.
   Пространството включва постоянна експозиция от изкуството на модния гений от емблематичните му дрехи, зала за съвременни експозиции, книжарница и кафе на терасата. Ретроспективната изложба показва неговите HAUTE COUTURE творения от 1962 до 2002 година.

    А Le Studio е кафето към музея, където може да се насладите на класически марокански и френски ястия в компанията на интимната шафранова атмосфера.
   Какво по-хубаво място за завършек на приказната разходка сред безсмъртната енергия на модния гуру?

 

Коментари

Свързани новини

    Реклама

    Реклама