Събота, 23 Септември 2023

Бургаският лекар д-р Георги Хубчев е Доктор на годината

Бургаският лекар д-р Георги Хубчев е Доктор на годината
Публикация   07:33     14 Май, 2019 /     akcent.bg   /     584

   Акушер гинекологът доц. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, е избран за „Доктор на годината“ в Националните медицински награди, организирани от агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION. Това съобщава БНР- Бургас. На официална церемония, светилата в родната медицина се събраха за пети пореден път, за да отличат най-изявените за годината.

   Високото отличие за доц. д-р Георги Хубчев идва след номинация от Българския лекарски съюз и при ожесточена конкуренция. Той е сред най-изявените имена в акушерството и гинекологията в България, като благодарение на него в урогинекологията са въведени няколко иновативни метода. С най-широк обхват на пациенти е въвеждането на ръчно изработен слинг за оперативно лечение на уринарна стрес инконтиненция.

    До този момент 600 жени са били спасени от инконтиненция благодарение на иновативния подход към заболяването. Доц. д-р Хубчев е и акушер-гинекологът, използвал за първи път в Европа плазмен скалпел J-плазма за извършване на отворени и лапаро-ендоскопски операции.

   Той е и пионер за България и в поставянето на изкуствен сфинктер на жена с тежкостепенна инконтиненция, при която механизмът на уретрата е унищожен..

Тагове : д-р Хубчев ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha