Днес е : Вторник, 13 Април 2021

Какво не каза Борисов в Русе?

Публикация 12 May, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Енигма ли е пътят Русе- В. Търново и каква е истината за втори Дунав мост при Русе?

Странната поява на премиерът Борисов почти 6 часа след откриването на разширението на Witte край Русе дойде да покаже няколко неизречени от министър- председателя неща, за които и никой не пита…

   Дългогодишните очаквания на русенци и още толкова дългогодишни лъжи на управляващите отново бяха „поляти” с поредната за предизборната ситуация оптимизъм /популизъм/.

  Борисов заявява пред услужливите медии, че пътят Русе- Бяла ще започне да се случва след 2 години, когато бъде завършен участъкът на магистрала „Хемус” до В. Търново…

  Няма да се спирам за поредното отлагане на дългоочакваното начало на изграждането на тази особено важна за развитието на региона магистрала, началото на което Борисов обяви пак в Русе преди 4 години и трябваше да е факт преди две.

   Първа копка обеща Дончо Атанасов в Русе са има или в края на 2018 или в началото на 2019-та. Това време мина. Като обективни обстоятелства се изтъкват вече 3 жалби, които са повече от измислени и на които никой не вярва. Сега пък и археологически разкопки ще търсим…

   … Просто търсим време, което да оправдае липсата на реален ангажимент за изграждането на този дългоочакван път, отсечката от който Русе- Бяла е по-известна като отсечка на СМЪРТТА.

   Вероятно на някого му е направило впечатление, че сегашните разчети са магистрала „Хемус” да стигне до В. Търново са за 2013 година… Тогава ще започне работата по магистралата В. Търново- Русе, т.е. две години след вчерашното поредно обещание.

   Друго- след две години- я камилата, я…. Тогава ще са минали и парламентарните избори, за които не правя прогнози.

   И още нещо- тогава /вече не е ясно какво точно означава това/, ще бъдат осигурени едва 200 млн. лева, т.е. една шеста от предвидените 600 млн. евро….

   Случайно или не- премиерът набърка и Дунав мост- 2. Преди месец вътрешният министър в Русе изненадващо заяви, че от румънска страна теренът е бил мочурлив и затова съседите не били особено ентусиазирани за нов  мост на избраното от българска страна място /затова и магистралата ще започне от това иначе никакво място/.

  Неофициална информация успокояваше, че румънците чакат следващия програмен период, за да могат да спечелят евросредства както да моста, така и за инфраструктурата около него. Но се чу, че румънците казвали, че проектът се бави от наша страна???

  И какво може да извлечем от поредното изявление на високопоставен държавник-  магистралата Русе- Велико Търново се отлага за пореден път и отива в необозримото бъдеще.

   Втори Дунав мост край Русе може би ще има, но ако и когато  румънците решат и го построят.

   Време е факултетът по журналистика да излезе с позиция относно фалшивите новини и тяхното официално разпространение, както и папагалското им разпространение от. имащите се за сериозни медии.

...  Най-обезпокояващото обече е, че десетки коалиции и вече фамилни партийки ще искат народните вот и любов, а за тези жизненоважни инфраструктурни проекти - бузумно мълчание...

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама