Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Журналист: Ако се разбере истинската цена на апартаментите, хората ще са в шок

Публикация 11 Apr, 2019 / akcent.bg

Според Слави Ангелов нито една партия не може да е опозиция на тези сделки

   Ако започнат да се разплитат всички случаи, това трябва да продължи 5-6 години. В целия имотен регистър е пълно с такива бомби, които тиктакат. Ако се върнем назад във времето, ще видим, че просто схемите са били различни. Няма някаква политическа партия, която да е в опозиция на сделките, на далаверите, с недвижими имоти". Това заяви журналистът Слави Ангелов пред "Здравей, България" по Нова тв.

   "По време на Демократичните сили бяха много популярни сделки, които се извършваха с компенсаторни записи, които струваха стотинки. Властта тогава си купи хубави апартаменти по този начин. По време на Тройната коалиция беше много модерна една друга схема с заменки. Имаше стотици такива сделки в последните дни на тяхното управление", коментира главният редактор на в. "168 Часа" Слави Ангелов. По думите му става дума за наистина големи суми. 

    По думите му сделките с апартаментите са взаимоизгодни. "Има прегръдка и от двете страни и трудно ще бъдат доказани нарушения в съда", добави той.

   "Ако се обяви истинската стойност на тези апартаменти, хората ще бъдат в още по-голям шок, тъй като апартаментите са наистина много скъпи. Сред тях има много бутикови апартаменти, които са много скъпи", каза още Ангелов.

             "Не може един политик да си позволи да получи такъв подарък от частна фирма. Има случай, в който фирма се е възползвала от законови промени. Това е абсолютно неморално, няма нужда да се доказва по никакъв начин", коментира още Слави Ангелов.

   "Ако искаме да разрешим този проблем, трябва да видим как се случват тези неща, трябва да видим и ролята на нотариусите. Трябва да се променят по някакъв начин законите, за да бъдат по-защитени хората и да влизат по-големи данъци. Трябва да има повече прозрачност, да са ясни нещата", подчерта журналистът.

   По думите му идват избори и проверките са свързани с това. Той коментира и шефътна КПКОНПИ, който е проверяван за терасата на апартамента си, която според общината е общи части. 

   От няколко седмици скандалите с имоти на властта не спират. Оставки подадоха правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева, зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, Цветан Цветанов, всички те подадоха оставки, а Цветанов напусна парламента. Преди дни оставка подаде зам.-областният управител на София Томи Николов и Делян Добрев от ГЕРБ. 

Коментари

Маринов  
13:57:54 / 2019-04-12

Последните месеци,българите живеят в постоянен шок,г-н Ангелов.Макар и обръгнали,хората са възмутени от бързото забогатяване на някои държавни служители и партийни функционери.На фона на трудния живот на една огромна част от моите сънародници,"напазарувалите" луксозни жилища и други благини към охолния си живот,вбесяват обществото което има силата само и единствено по време на избори.Изборите през м. май и през м.октомври тази година,ще са много различни,защото "зарядът" при хората ще ги води в една посока,нещо което ще изненада и най големите правачи на избори у нас.

Реклама

Реклама