Днес е : Вторник, 14 Юли 2020

Зарков: Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е толкова скандална и абсурдна, че граничи с провокация

Публикация 04 Apr, 2019 / akcent.bg

   „Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша новина. Тя е толкова скандална и абсурдна, че граничи с провокация. Провокация към общественото мнение, към юридическата общност, като такава. Сякаш се опитват да тестват до къде може да стигне търпението на българските граждани. За нас това търпение е изчерпано“.

   Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков на пресконференция в централата на партията. Според него това е ясен знак, че правителството няма нито идея, нито желание да преодолее проблемите пред българската съдебна система и да гарантира на гражданите ни елементарна справедливост. „Данаил Кирилов не може да бъде гарант за качествена съдебна реформа. Всъщност той е точно обратното. Последните две години той демонстрира всички лоши практики на законодателството, които човек може да си представи – погазване на правилника, на всички правила за обществена обсъждане, налагане на мнение, неспособност да чуе какъвто и да е различен аргумент, дори и от експерти“, коментира Зарков.

    По неговите думи Кирилов има почти нечовешка целеустременост да изпълнява всяка прищявка на своите политически опекуни. „Тази целеустременост го вкарваше почти непрекъснато в бутафорни ситуации, в които един ден убедено твърдеше едно, на следващия ден още по-убедено защитаваше обратната ситуация“, каза още народният представител. Зарков обясни, че днес премиерът го номинира, като му дава задача да направи така, че общинските съветници да бъдат в обхвата на прословутия антикорупционен закон.

   „Именно г-н Кирилов е вносителят на предложенията, с които  общинските съветници се изваждат от този обхват. Той го направи на два пъти – веднъж миналата година, когато удължиха срока за приложение на закона по отношение на общинските съветници, и втори път, когато преди месеци вкара законопроект, с който да спаси общинските съветници от тези проверки. Аз не мога да се сетя за законодателен скандал в последните две години, в които Данаил Кирилов да не е лично замесен“, категоричен е Крум Зарков.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама