Днес е : Петък, 6 Декември 2019

Заплахи и "компроматни глупости" - говори шефът на антикорупционната комисия

Публикация 02 Apr, 2019 / akcent.bg

   "Компроматни глупости"  - така определи председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев изнесените в медии данни за неговите имоти.  Георгиев коментира публикациите зас жилището му, купено през 2017 г. и терасата покрив в размер на 186 квадрата, част от която е застроена. Твърденията отново са за имот, придобит под реални цени, а също и че част от него не е декларирана. Според шефът на антикорупционната комисия поредицата информации в последните дни е медийна атака, зад която стоят "олигарси, срещу които има искове на комисията." Георгиев говори пред началото на конференция в хотел "Шератон" на тема: "Етика в публичната администрация", където се появи с охрана от НСО. Той обясни присъствието на охраната със сериозна заплаха за живота му, която била отправен ден преди да започнат и медийните разкрития за имота му.   

    "Те имат 198 милиона причини да водят война. Тези хора на 20 и няколко години в смутни времена придобиха незаконно първия си милион. Има и други, придобили милиарди. И всички те се борят срещу мен и комисията, защото не им харесва това, което правим.", отбеляза той и подчерта, че до момента комисията е запорирала имущество и внесла искове за над 3 милиарда лева.  Георгиев отправи обвинения и към някои журналисти, че следвали конкретна линия, за да вадят компромати. И призова: "Нека някой подаде сигнал, за да се провери и моят апартамент." На въпрос кой би могъл да извърши такава проверка, той отговори, че освен него в комисията има още четирима души.

   По проверките, които се извършват за апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Ваня Колева и Вежди Рашидов вече е установено, че имотните сделки са били изповядани от един нотиариус, съобщи Георгиев. "Антикорупционната комисия преглежда всички сделки на "Артекс" от последните години. Установено е, че част от тях са сключени от юридически лица. Ще бъде правен анализ как са минали промените в ЗУТ през НС и дали има дарения на партии от страна "Артекс".", допълни той. Комисията проверява и действията на министри и заместник-министри, които са давали становища по повод сградата "Златен век".

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама