Днес е : Събота, 8 Август 2020

Дилян Хубанов нареди юбилейна изложба, съвместява в нея още няколко символа и символика.

Публикация 26 Mar, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Снимки: Авторът  - 1,2,3

Дилян Хубанов нареди юбилейна изложба в залата на ул. "Борисова" 6, която официално снощи бе открита. Тя съвместява няколко символа и символика, споделя успешния скулптур.

  Аз съм роден на 4 март /зодия „Риба”/, брат ми, който почина в Белгия, е на 15 април /Овен/, дъщеря ми Деница, която ще стане на 5 години, е родена на 04.04.2014 година…сакранло число 4.

  Това е трета по ред изложба на Хубанов в Русе, две в столицата и една в чужбина.

  Сега  показвам творческите си търсения във времето, имам от първите работи.

  Може да се обърне внимание на една от новите ми разработки- шаха. Преди този съм направил още два. Тук са китайци, гърци и перси.

  Според   Дилян сега не е време за изкуство. Това го правя, за да задоволявам егото си, представям неща, които явно само мен или твореца въобще вълнуват. А създаването на една скулптура отнема много време, сериозни пари се влагат..

Дилян е и учител по изобразително изкуство вече 35 години. В миналото, преди време, учениците са проявявали интерес към създаваните от него скулптури. Имаше синхрон между раздаването на учителя и оценка от страна на учениците. Сега и програмата, и е- дневници, самата система изисква и предлага повърхностно отношение към учителския труд.

   Дъщерята Деница, която предстои да направи 5 години, дава творчески заряд на Дилян. На тази скулптура е изобразил нейната главица. Тя много обича да рисува и като гледам това, което правят в градината, има някакви заложби в нея.

  Решението да се посвети на скулптурата идва още в Художествената гимназия в Казанлък. Дипломната му работа също е скулптура. После завърших специалност „Скулптура“ във Великотърновския университет през 1984 в класа на професор Ненко Маров.

   Всичко идва от начина на мислене- моето е пространствено, при художниците- графично, смята Хубанов.

 

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама