Днес е : Събота, 23 Януари 2021

С 42 гласа "За" и 4 "Против" ФК Дунав получи съгласие за спонсорство от общинските съветници за 270 000 лева

Публикация 21 Mar, 2019 / akcent.bg

Като противозаконно го определи Нина Крушева от Патриотите - ВМРО- Глас народен.

С 42 гласа „За” и 4 „Против” днес общинските съветници на редовна сесия дадоха съгласие за спонсориране на ФК „Дунав 2010- Русе” с 270 000 лева с ДДС.

   Според зам. председателя на Об. съвет  Нина Крушева от Патриотите ВМРО- Глас народен  подпомагането на футболния клуб противоречи на европейска директива и го прави незаконно. Освен това тя го определи като нецелесъоразно, тъй като няма достатъчно средства за други спортове, където има постигнали добри и отлични резултати. Освен това пари са нужни и за други дейности, където също недостигат.

  Пламен Рашев също се изказа относно целесъобразността на отпускането на въпросните 270 000 лева.

   Сумата от 270 000 лева е с ДДС, уточни председателят на Надзорния съвет на клуба Росилина Симеонова. Това е едва 10 процента от бюджета за година. Тя предложи да не се орязват въпросните пари, а другите клубове да търсят спонсори. Футболният клуб има 45 души администрация, заедно с футболистите и треньорите, поясни Симеонова.

   Крушева предложи да бъде оттеглена тази точка от дневния ред на сесията. Тогава кметът Пламен Стоилов заяви, че ако няма поддръжка от Общината, няма да имаме и футбол.

  Според него няма нарушения на закона, тъй като спонсорството се извършва под формата на реклама. Освен това сумата е една и също пред последните няколко години. Той обяви, че ако се гласува против даване на съгласие за отпускане на въпросните пари, означава, че се гласува против футбола в Русе.

Ива Пазарджиев изрази позиция, че феновете на клуба трябва да го подкрепят и сега, не само когато е във възход.

  Според Велизар Павлов футболът е важен спорт и заради това, че подхранва местния патриотизъм и призова футболисти и фенове Дунав да остане да играе в А група.

  Кметът Стоилов разкри, че предстои футболното дружество да се преструктурира и стане акционерно, в което Общината ще търси форми за финансова подкрепа. За разходите в него се прави отчет, който е достъпен. ФК Дунав няма финансови задължения и неразплатени сметки, каза още Стоилов и призова всички съветници за подкрепа на клуба. Футболът е религия, обобщи кметът своите доводи.

   Директорът на театъра Орлин Дяков също даде своята подкрепа. Според него спортът и изкуството не може да се самоиздържат.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама