Днес е : Понеделник, 1 Юни 2020

Пламен Нунев и Андриан Райков на Трифон Зарезан в Борово

Публикация 17 Feb, 2019 / akcent.bg

   Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и Андриан Райков участваха днес в ритуал по зарязване на лозите по повод празника на лозарите и винопроизводителите Трифон Зарезан. Събитието се състоя в местност с лозов масив край град Борово /Община Борово/. Честването уважиха кметът на Община Борово Валентин Панайотов и други гости.

   „Приемете нашите сърдечни поздрави по случай Трифон Зарезан – един обичан и почитан български празник, жизнерадостен и изпълнен с надежда за плодородие, спорна работа и добри дни за лозарите и винарите. Празник, преминал през хилядолетната ни история с любовта на боровчани към земята, дарила ни с прекрасно грозде, и божествената напитка с аромат на вечност, плодове и слънце. Създаденото с много всеотдайност и професионализъм вино ни носи радост от живота, усмивката на приятели и  искрата  на любовта”, каза в приветствието си г-н Нунев.

   По време на събитието се състоя коронясване на новия цар на виното – Янчо Янков, който припомни хилядолетната традиция на празника на лозата и виното и пожела на всички най-вече здраве и богата реколта. Старият цар на лозята Веселин Спасов също се присъедини към благопожеланията.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама