Днес е : Четвъртък, 20 Февруари 2020

Посрещането на Коледа в съвременна Европа дискутираха в Две могили

Публикация 20 Dec, 2018 / akcent.bg

   На 18.12.2018 г. в гр. Две могили беше представена изложба от множество български и европейски списания, посветени на настъпващите Коледни и новогодишни празници и съответно как те се отбелязват в европейските страни.

   Аудиторията беше запозната с различни интересни факти, свързани с обичаите и традициите по време на предстоящите Коледни празници. Освен това акцент беше поставен и върху това как всеки сам би могъл да си приготви традиционни гозби за новогодишната трапеза според приетото в различните страни. Сред представените възможности бяха рецепти за коледни хлябове и баници, десерти, напитки и сладки.

   С присъстващите беше проведена и кратка дискусия относно ролята на Европейския съюз в съвременните глобални отношения, като за целта бяха представени и кратки видеоматериали, свързани с културата на страните-членки.

   Целта е с подобен род начинания да се провокира широк обществени интерес относно културното многообразие в Европейския съюз.

   Събитието, което беше под надслов „Да посрещнем Коледа в съвременна Европа“, се проведе в сградата на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1919“.

   Инициативата е част от допълнително предвидените събития за популяризиране на Европейското културно наследство по Комуникационната стратегия на  Република България за Европейския съюз през 2018 г.

   Изложбата се организира от Областна администрация Русе с подкрепата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Община Две могили.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама