Вторник, 26 Септември 2023

„Тренд”: Рейтингът на ГЕРБ спря да се топи, БСП са 1,5% назад

 „Тренд”: Рейтингът на ГЕРБ спря да се топи, БСП са 1,5% назад
Публикация   18:06     13 Дек, 2018 /     akcent.bg   /     1805

Спад в доверието към Каракачанов след скандала с ДАБЧ

   Поне моментно е прекратена тримесечната тенденция на ерозия в обществената подкрепа към ГЕРБ, като управляващата партия остава с 1,5% преднина пред БСП. Това става ясно от данните на национално представително проучване на изследователски център „Тренд”.

   Партията на Бойко Борисов има 22,2% подкрепа, а левицата – 20,7%, като така се запазват нивата от ноември. Няма сериозни промени и при рейтинга на другите партии, като ДПС има 2% преднина пред „Обединени патриоти”.

   35% от българите дават положителна оценка за работата на министър-председателя. Най-одобрявани продължават да са Томислав Дончев, за чиято работа 32% от всички запитани дават положителна оценка, следван от Екатерина Захариева (28%), Красимир Каракачанов (27%), Красен Кралев (26%) и Лиляна Павлова (26%).

   Спад в положителните оценки се регистрира при министъра на отбраната, като спрямо октомври 2018 г. положителните оценки за неговата работа се понижават от 35% на 27%. В голяма степен това се дължи на скандалите около Държавната агенция за българите в чужбина.

   В сравнение с 2017 г., сега преобладават песимистите, според които годината не е била добра за България. Очакванията за 2019 г. са по-скоро положителни.Коментари

  •     Колев 

    Като имаме предвид,"окупираните"области и общини в България от партията на г-н Борисов,този процент и половина е златен за партията на К.Нинова.

Коментирай

   captcha