Сряда, 27 Септември 2023

Търсят се малки и средни предприятия от област Русе за участие в Дунавския финансов диалог

Публикация   19:08     10 Ян, 2012 /     akcent.bg   /     304


 

          Областна администрация - Русе ще съдейства за идентифицирането на малки и средни предприятия /МСП/ от област Русе, които да участват в Дунавския финансов диалог. Той ще се проведе на 22-23 март 2012 г. във Виена, Австрия.

Една от дейностите, планирани по стратегията на ЕС за Дунавския регион е да се изследва приложимостта на Дунавската рамка за инвестиции. В този контекст, координаторът на приоритетна област „Институционален капацитет и сътрудничество” организира от името на Европейската комисия серия от Дунавски финансови диалози. Първият от тях ще е във Виена. Целта му е да срещне МСП от целия Дунавски регион с международни финансови институции и национални източници на финансиране.

В тази връзка е необходимо да бъдат идентифицирани инвестиционни проекти на МСП с размер от 1 до 25 милион евро, които в най-голяма степен отговарят на приоритетите на Европейската стратегия за Дунавския регион. Те покриват широк кръг от области като транспорт, енергия, култура, околна среда, технологии, образование и сигурност.

В Дунавския финансов диалог ще имат възможност да се включат около 50 МСП от България.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha