Днес е : Сряда, 17 Август 2022

Община Гюргево и Община Русе рехабилитират ключови инфраструктурни участъци по съвместен трансграничен проект

Публикация 25 Nov, 2018 / akcent.bg

Финансовите средства в бюджета на Община Русе са в размер 6 295 697,49 лв.

   В Община Гюргево, се проведе встъпителна пресконференция по проект „Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“. Партньори по проекта са двете Общини, като водещ е Община Гюргево.

   В присъствието на кмета на Община Гюргево Николае Барбу, заместникът му Йонуц Чоака, ръководителите на проекта от двете Общини –  Богдан Кирпизису и  Даниела Шилкова, заедно с екипите по проекта и зам.-кметът инж. Димитър Наков, румънските партньори представиха основните дейности, които ще се изпълняват. Те целят по-добро свързване на Гюргево и Русе с Трансевропейска транспортна мрежа (TEN-T) чрез модернизация на пътната инфраструктура в двата града.

   Това ще бъде постигнато чрез рехабилитация на 6 662 м инфраструктура в Община Гюргево (бул. “Букурещ”, ул. “Приетениеи”, ул. “1-ви декември 1918 г.”, бул. “Михай Витезу”) и 4 300 м в Община Русе (бул. “Липник” в неговата цялост). Дейностите включват още изготвяне на съвместна стратегия оптимизиране на транспортните условия в трансграничния регион, както и развитие на съвместна система за наблюдение на трафика.

    Общата стойност на проекта за двата партньора е 15 324 710,56 лв. като финансовите средства в бюджета на Община Русе са в размер 6 295 697,49 лв. 85% от тях са безвъзмездна финансова помощ в рамките на Европейския фонд за регионално развитие, 13% - съфинансиране от държавния бюджет и 2% собствен принос на бенефициента. На 04.12.2018 г., Община Русе също организира встъпителна пресконференция, на която ще представи основните цели и дейности във връзка с модернизацията на ключовия булевард в град Русе.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама