Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Решението за горивата: За да са по-евтини – зимата без биодобавка От петролната асоциация предлагат и повече прозрачност

Публикация 15 Nov, 2018 / akcent.bg

   През зимния период да се спре влагането на биодобавка, тъй като тя е двойно по-скъпа спрямо цената на самото гориво.

  Това е едно от предложенията на Българската петролна и газова асоциация, представители на която днес се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев.

 

   Това може да стане без да се нарушава общото задължение на България за влагане на биокомпоненти, произтичащо от европейското законодателство, съобщиха от асоциацията.

  На срещата, която се проведе след протести в страната срещу поскъпването на горивата, са били предложени и мерки с цел по-голяма прозрачност на бранша.

  От асоциацията са потърсили съдействие от правителството за разговори с Комисията за защита на конкуренцията, така че фирмите да могат да публикуват себестойността на продуктите си, за да има яснота в обществото за съществуващите маржове.

   Според тях тази мярка трябва да важи за всички участници на пазара, в това число и за т. нар. ведомствени бензиностанции.

   Предлага се също при извършване на проверки от страна на държавни органи да се обявяват конкретно проверените обекти, както и нарушенията, които те са извършили.

   Фирмите от бранша уверяват и че ще продължат да работят с минимална печалба.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама