Четвъртък, 13 Юни 2024

Кой контролира контролираната информация до медиите?

Кой контролира контролираната информация до медиите?
Публикация   12 Окт, 2018   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     4034

Нищо не се е променило, все същите ала-бала за поданиците – преди на Бай Тошо, сега- на ББ.

 Слушам тази сутрин бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той отвори темата за контролираната информация от МВР, която се подавала към медиите. И веднага пред мен се явиха въпроси и въпросчета, свързани със случая Виктория…

  Понеже регионалните медии и журналисти каквото и да научат, не е добре да го казват или пишат, за да не пречат на разследването. И незнайно как, по някое време, същата информация излиза от някой столичен вестник или телевизия.

  Дали има междуетническо напрежение – със сигурност то ще е по-малко, ако ТВ герои ще си разнасят камерите из циганските махали и да документират рокерски набези и ромски спартанци… Не стана ясно и защо призори ще има брифинг в полицията, вместо да е в едно по-нормално време. Но явно за софиянци това е било в сценария и всички мишки бяха на терен…

  Но да се върнем на контролираната информация.

  Не стана ясно до момента каква е ролята на едно яке и на един квартален в разкриване на убийството.

Смъртта на жертвата не е ли настъпила вследствие от задушаване с кръв от носа и? 

Не стана ясно дали още в неделя цялата „Тракция” вече не е знаела за нещото лошо, извършено от Северин, тъй като лелята спешно събирала пари от комшиите той да замине за Германия.

Дали адресът на майката в Германия не е бил намерен от банковите преводи в „Селеметя”, които е правила, като е пращала пари.

Дали Северин случайно се е надрусал или е бил отдавна на амфетамини /дано го питат и откъде се снабдява, когато е в Русе/.

Дали разследването работи и по версията примата да е бил с поръчка да сплаши жертвата, а той да е прехвърлил задачата и да се е възползвал от красивата жена….

Вероятно, ако ги зададе правилната НАЦИОНАЛНА медия, може и някой да им отговори.

До тогава това ще е информация, стояща зад нечий контрол.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha