Днес е : Петък, 5 Юни 2020

Приетият тази сутрин в УМБАЛ `Медика` след заливане с бензин мъж е с 95 % изгаряния

Публикация 03 Sep, 2018 / akcent.bg

Снимка: Русемедиа 

Приетият тази сутрин пациент след заливане с бензин е с 95 % изгаряния по цялото тяло. Това съобщи проф. Огнян Хаджийски. 62-годишният мъж е бил докаран в УМБАЛ „Медика“ днес преди обед от екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Това е вторият му опит да посегне по този драстичен начин на живота си, за съжаление прогнозите за оцеляването му са песимистични,

   Пациентът е с изгаряния по цялото тяло. Вдишал е и дим, който е увредил и белите му дробове. Към момента той е поставен на апаратна вентилация. Поставени са му обезболязаващи медикаменти.  Направена е хирургична обработка и е започнато инфузионно лечение. Пациентът е на постоянен мониторен контрол за следене на жизнените показатели. Състоянието му е критично.  Той е настанен в Реанимация на УМБАЛ „Медика“.

   В Реанимация на УМБАЛ „Медика“ се лекува още един пациент с изгаряния от 40 процента по горната част на тялото след битов инцидент. Той е интубиран. На апаратна вентилация. Извършена е една операция. Утре предстои втора.

   Днес в лечебното заведение е бил приет още един пациент след инцидент в дома му. Той е с ограничено но дълбоко изгаряне на лицето, шията и гърдите. Настанен е в Отделението по Пластично-възстановителна хирургия за лечение.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама