Събота, 30 Септември 2023

Искрен Веселинов: Исканата оставка на министър Нанков не е съгласувана с коалиционните партньори

Искрен Веселинов: Исканата оставка на министър Нанков не е съгласувана с коалиционните партньори
Публикация   14:39     31 Авг, 2018 /     akcent.bg   /     1260

Хроничен недостиг от 200-300 млн. лева годишно за поддръжка на пътищата, оповести председателят на Комисията по регионално развитие и зам. председател на ВМРО

   Решението на премиера за искане на оставка на министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който е от квотата на Обединени патриоти, не е съгласувана с никой от нас. Това съобщи днес в Русе на брифинг председателят на парламентарната комисия за регионално развитие и зам. председател на ВМРО Искрен Веселинов.

 Според него премиерът е в правото си да иска и да прави промени в кабинета, но това е трябвало да стане след като бъдат информирани и коалиционните партньори, заяви Веселинов.

  На въпрос на Акцент. БГ дали оставките ще решат трупаните с години проблеми по изграждането, ремонта и движението по пътищата депутатът заяви, че този въпрос също ще бъде зададен в началото на следващата седмица.

   Защо не се прави нищо, след като на регионалното министерство е известно, че на 44 участъка по натоварени пътни артерии се образува аквапланинг Веселинов отговори, че хронично за ремонт на пътищата в страната не достигат около 200-300 млн. лева.    Още във вторник на заседание на парламентарната комисия ще бъде представено и въвеждане на тол системата от началото на следващата година, като очакванията са оттам да влизат в бюджета по над 700 млн. лева.

Според Веселинов и неясното поставяне на значи за ограничение на скоростта е и една от причините те да не се спазват.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha