Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Нов акт ще бъде съставен на `Монтюпе`

Публикация 23 Aug, 2018 / akcent.bg

   Покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение е връчена днес на ръководството на „Монтюпе“ ЕООД. Нарушението е съврзано с неизпълнение на дадено предписание ежедневно да се предоставя информация за отварянето/затварянето на  транспортните врати на производствено Хале №3.

   Задължението за регулиране и експлоатация на транспортните врати на халето е вменено на дружеството с нарочна инструкция, която е част от изпълняващата се инвестиционна програма. РИОСВ-Русе периодично извършва извънредни проверки за спазването на инструкцията и програмата. В средата на април е установено разминаване на подаваната информация и фактическото състояние на вратите. За това нарушение дружеството е санкционирано с имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

   Във връзка със зачестилите сигнали за миризма на бакелит в Русе в ранните и късни часове на денонощието директорът на РИОСВ-Русе инж. Любомир Атанасов определи дежурни екипи, които ще извършват извънредни проверки с оглед установяване източниците на неприятни миризми.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама