Днес е : Вторник, 2 Юни 2020

Според имотните декларации Борисов е сред най-бедните в кабинета, Ангелкова е с най-много пари в брой

Публикация 07 Aug, 2018 / akcent.bg

   Малко над 53 хил. лева налични парични средства е отчел в имотната си декларация за миналата година премиерът Бойко Борисов. В нея той не посочва нищо друго. Сумата е събрана от заплата, обезщетение за неизползван отпуск и спестявания, декларирани в предходни години.

   Доходите са декларирани в т.нар. декларация за имущество и интереси, която заемащите публични държавни длъжности са длъжни да подават всяка година, досега пред Сметната палата, а от тази година - пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

  Вицепремиерът Валери Симеонов е няколко пъти по-богат, съдейки от декларацията му. Той е обявил 156 565 лв. налични средства и 21 хил. лв. влог. Другият вицепремиер - Томислав Дончев, разполага с налични 35 хил. лв.

   През миналата година заместникът на министър-председателя - Екатерина Захариева, заедно със съпруга си Ангел Захариев, е продала ½ идеална част от земеделска земя в Гърция срещу 117 350 лв. Захариева е обявила къща с двор, въведена в експлоатация през миналата година във София. Имотът е с площ 599 кв.м. и застроена площ от 484 кв. м. Цената за двора е била 21 514 лв, а за строежа- 174 118 лв.

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заедно със съпругата с Росица Слабакова-Каракачанова, се е сдобил с апартамент в София с площ 210 кв. м. срещу точно 264 273 лв. Като правно основание за придобиване той е посочил замяна, а като произход на средствата – спестявания. Имотът, който е дал в замяна лидерът на ВМРО е 169 квадрата и е оценен на 114 273 лв.

 

Семейството има налични общо 50 хил. лв., а самият Каракачанов разполага с влог от 11 200 лв. И двамата са декларирали и по 35 хил. лв. задължения към СОФМЕТАЛ 07 ЕООД. Фирмата има строителен бизнес, а собственикът на тази фирма е Димитър Немски, който е бил в управителни органи на футболните клубове "Литекс" и ЦСКА-София.

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова през миналата година е подсигурила дъщеря си Далия с "апартамент с гараж и прилежащи помещения" от 304 кв. м., купени за 480 000 лв. с "дарение от дядото". На свое има тя записала влогове за 673 743 лв, което я прави декларирано най-заможна в парламента.

  Дори и вътрешният министър Валентин Радев е по-заможен от премиера. Той е обявил, че има на влог 114 600 лв. от заплата и пенсия, а съпругата му Лорита Радева, която е общински съветник в Столичната община – 110 хил. лв.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама