Понеделник, 2 Октомври 2023

Безкръвна операция оставя дисковата херния в миналото

Безкръвна операция оставя дисковата херния в миналото
Публикация   15:27     15 Дек, 2010 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     889

Д-р Нешев и още двама негови колеги възстановиха трима пациенти за два часа с OZONLINE


 


     Дарителски жест на частна фирма направи възможни първите 3 безкръвни операции на дискова херния, съобщи началникът на „Неврохирургия” д-р Димитър Нешев. За два часа трима пациенти в края на миналата седмица са били подложени на това лечение, като резултатите в момента са много добри.

    Заедно с двама свои колеги от София и Пазарджик д-р Нешев е извършил операцията с OZONLINE модел Е80. Методът е известен като DISKOSAN и е въведен от италианския ортопед д-р Чезаре Верга през 1984 година. Приложението се състои в паравертбално инжектиране на озоно- кислородна смес с точно определена концентрация и обем.

Озонът провокира оксидация на муко- полизахаридните структури, които съставят пулпозното ядро на хернията. По този начин се подобрява метаболизма в областта на хернията, настъпва дисперсия на водата, която е част от нейната структура. Като краен резултат хернията намалява, а методът дава успешни резултати при 90 на сто от случаите.

     Като най-ефикасен метод за безкръвна операция на дискова херния се определя интрадискалното еднократно инжектиране на озоно-кислородна смес под ренгенов или флуороскопски контрол. Ефектът от манипулацията настъпва след няколко дни със свиване на хернията и с освобождаване на притиснатите и страдащи нервни коренчета.

     Операцията може да си извършва по клинична пътека. При преглед и за консултация е задължително да се носи актуално изследване на скенер или магнитен резонанс на гръбначния стълб.

Подобно лечение се извършва за първи път в региона. До момента безкръвни операции по този метод се правят в София, Пловдив, Варна и Пазарджик.

За повече информация- 0888 977 674 и 0878 977 674  Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha