Днес е : Понеделник, 1 Юни 2020

Въведена е временна организация на движение на ул. Чипровци

Публикация 13 Jun, 2018 / akcent.bg

   Със Заповед на Кмета на Община Русе с номер РД 01-1471 е въведена временна организация за безопасност на движението (ВОБД) на ул. „Чипровци“ в участъка между кръговото кръстовище и ул. „Сърнена гора“ за обект: „Изграждане на пешеходна зона по ул. Чипровци и благоустрояване на околните пространства между ул. „Шипка“ и ул. „Тича“, гр. Русе“.

   От  11 юни до 3 юли 2018 година, ул. „Чипровци“ е затворена за движение на МПС в участъка от ул. „Сърнена гора“ до кръговото кръстовище на ул. „Чипровци“. Движението на автомобили се осъществява, както следва:

       - В посока жп прелеза от ул. „Чипровци“ надясно по ул. „Сърнена гора“, ул. „Лозен планина“, ул. „Лисец планина“, кръговото кръстовище;

       - В посока стадион „Дунав“ от кръговото кръстовище на ул. „Чипровци“ по ул. „Димчо Дебелянов“, наляво по ул. „Сърнена гора“ до ул. „Чипровци“.

- Автобусните линии с №4, 5, 19 и 30 се движат по същите обходни маршрути.

   Поради многобройни запитвания на граждани, обръщаме внимание, че срокът на действие на временната организация за безопасност на движението се отнася само за отделни участъци и етапи от изпълнението на строителните обекти. При нужда той може да бъде променян, но крайният срок за изпълнение на проекта се запазва.

   Припомняме, че от 01.06.2018 г. до 15.09.2018 г. включително, е въведена временна организация за безопасност на движението на бул. „Придунавски“, във връзка с ремонтните дейности, които се извършват за обект: „Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на ж.п. прелеза на Речна гара до ул. „Мостова“, гр. Русе“.

   Бул. „Придунавски“ е затворен за движение на МПС в участъка от ул. „Никола Палаузов“ до пл. „Свети Никола“, а улиците „Батак“, „Велико Търново“ и „Епископ Босилков“ за времето на реконструкцията са без изход. Движението на моторните превозни средства се осъществява по обходни маршрути – съседните отворени за движение улици, с повишено внимание и при стриктно спазване на поставената пътна сигнализация.

   „Благодаря на русенци за проявяваното търпение при създадените временни неудобства. Полагаме всички усилия да подобрим качеството и комфорта на живот на своите съграждани, за да може градът ни да става все по-удобен и модерен”, заяви кметът Пламен Стоилов.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама