Днес е : Понеделник, 3 Август 2020

Празнично шествие на ПГСАГ 'Пеньо Пенев' – Русе

Публикация 22 May, 2018 / akcent.bg

Снимки: 1, 2, 3

   Днес в центъра на града русенци имаха възможността да видят тържественото шествие на  Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе. Предвождани от градската духова музика и знамената на България, Европейския съюз и училището, възпитаниците на Строителния поздравиха обществеността и поднесоха венци пред Паметника на свободата.

   Събитието отбеляза заключителната част от Патронния празник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе, която тази година ще чества своя 70 – годишен юбилей.

   По – рано в двора на училището със стиховете на Пеньо Пенев и възрожденски песни ученици и учители почетоха своя патрон. Сред гостите на празника бяха госпожа Росица Георгиева, началник на РУО – Русе, и господин Красимир Атанасов, председател на Училищното настоятелство „XXI век”, които наградиха изявилите се ученици. Директорът на ПГСАГ „Пеньо Пенев” – Русе, връчи за поредна година плакета „Училищна звезда” на абитуриентката Симона Асенова от XII А, специалност „Строителство и архитектура”, за изключителните й постижения в учението и усвояването на професията. С гордост инж. Камелия Денчева отбеляза, че няма по – висока оценка и признание за качеството на професионалното образование в ПГСАГ „Пеньо Пенев”от присъдената награда „Русе” на учителския екип от гимназията, преподавателите по дизайн: Ясен Тодоров, инж. Стела Горчева, Моника Йорданова и Стоян Димов.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама